Välkommen till Sveriges nya smarta tjänst för att publicera egna nyheter. Som användare av Yodo CMS för hemsidor och intranät eller presstjänsten SvenskPress.se publicerar ni era nyheter fritt här på Sveriges nya nyhetstjänst YodoNews

Leif Klövstedt, köksmästare på Axmar Brygga lanserar Gin-Tonic-sill till årets julbord.

Axmar Brygga lanserar Gin-Tonic-sill till årets julbord

14/11, 2018 kl. 11:14

Axmar Brygga lanserar inför årets julbord en unik inlagd sill som är kryddad med både Gin och tonic. 
– Eftersom jag älskar sill med akvavit är det roligt att experimentera med olika spritsorter i sillen, berättar Leif Klövstedt, köksmästare på Axmar Brygga.

– Gin är en destillerad spritsort smaksatt med enbär och tonic är en ganska bitter dryck smaksatt med kinin. Tillsammans smakar de fantastiskt gott så med de bittra kryddorna tillsammans i en lag gjord för sill med sötma och syra som balanserar upp dem så har vi fått fram en helt ny och unik smak, berättar Leif. Jag ville även sätta en twist på lagen och förstärka huvudingrediensernas unika karaktärsdrag. 

Receptet inleds traditionellt med 1 del ättika och 2 delar socker. 
– Sedan tidigare har jag gjort en inlagd gurka som jag använder spaden av för att tillföra en fräsch ton i smaken, förklarar Leif då tre delar gurklag från gurkinläggningen tillsätts. 

För att ge GT-lagen fyllighet använder Leif sedan en pepparpasta som är gjord på kokta hela svartpepparkorn som har mixats med sin spad till en pure.
– Enbäret i sig har en ganska frän skogskaraktär så den rostar jag innan jag tillsätter den i lagen, för att ge den en något rundare och fylligare smak. 

Vidare tillsätter Leif lagerblad, citronsaft, gin och kokar lagen en stund innan han vrider av värmen och fyller på med tonic.
– När lagen svalnat helt tillsätter jag små citronskivor och blandar med inlagd naturell sill och eventuellt några gurkskivor vid servering. Så är GT-sillen skapad! Jag hoppas verkligen att det är många som vill komma och smaka den här alldeles egna delikatessen, hälsar Leif. Sedan vill jag förstås tipsa om våra glacerade vildsvinsspjäll också, men det är förvisso en annan gastronomisk historia.


Om Axmar Bryggas julbord
Axmarbryggas skärgårdsjulbord är något utöver det vanliga. Vi erbjuder naturligtvis alla klassiska rätter men även andra, i julbordssammanhang, mer exotiska specialiteter.

Vi lägger en stor ära i att kunna presentera ett riktigt hemlagat julbord. Julbordet avnjuts antingen i angenäm 1800-talsmiljö med öppen spis och skimrande slaggstensväggar inne i restaurangen eller på den stora inglasade bryggan med utsikt över den isklädda jungfruarkipelagen. Möjlighet finns också att avnjuta julbordet i vår vackra festvåning med sluttande väggar en trappa upp.

Sammanlagt finns det plats för 300 matgäster per sittning när julbordet serveras.
Boka gärna bord i tid via vår hemsidan eller på telefon: 0297-320 00.
Är ni ett större sällskap (minimum 30 personer) som önskar komma till oss på en dag där vi inte har aviserat öppet? Kontakta oss så går det säkert att lösa.

Pris, julbord för barn är 25 kr/år upp t.o.m 14 år. 15 år och uppåt - ordinarie priser enligt nedan.
(Barn i barnstol är välkomna utan kostnad)

För mer information och kontakt se:
http://axmarbrygga.se/julbord
http://axmarbrygga.se/contact
 

Denna artikel är publicerad på YodoNews via Yodo News.

Leif Klövstedt

Leif Klövstedt

Axmar Brygga

Från Gävle, Gästrikland

Medlem och publicist i Yodo Network - effectplus.se

Samarbetar och driver i dagsläget Axmar Brygga tillsammans med Yngve Persson och Johan Björklund. Min bakgrund är tills störs...

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Google översättning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng